Посещение в Китай и след това в САЩ: Орбан моделира „алтернативна“ реалност.

Посещение в Китай и след това в САЩ: Орбан моделира „алтернативна“ реалност.

Унгарският премиер се опитва да убеди планетата, че отдавна е погълната от антиутопия и след Глобалния Юг САЩ и ЕС вече е на страната на Путин.

Петер Сиярто, унгарският министър на външните работи, обяви: тази седмица миротворчеството на Орбан ще излезе извън класациите. Унгарският премиер стремглаво посети Москва и Пекин и отиде в САЩ.

Очакваната „сензация“ се случи и в двете столици: и Путин, и Си подкрепиха китайския „мирен план“ на Орбан, който напълно отговаря на болезнените интереси на Кремъл: накратко, всичко започва с примирие по фронтовата линия и завършва с анексирането на украинските земи от Москва.

В САЩ Орбан, очевидно, ще се срещне с кандидата за президент Тръмп, който “като цяло” кима одобрително с политическата си “грива”, изразявайки малки забележки към китайско-унгарския план.

Ето как се моделира една антиутопия, болезнена реалност, в която най-агресивният диктатор на планетата укрепва под благородна мирна табела.

Формално Тръмп – в представите на мнозина – вече се държи за дръжката на вратата на Белия дом, а Орбан – председателства Съвета на ЕС. Следователно унгарският трик се състои в желанието да се покаже единството на трите световни столици — Вашингтон, Брюксел и Пекин в подкрепа на т.нар. “мирен план”, който всъщност е проруски, огласен от китайците, за който унгарският лидер толкова силно лобира сега.

Нашите западни партньори показват подобаваща съпротива срещу новия политически вирус, който Виктор Орбан така ревностно разпространява по планетата. Но остава да видим как европейските гласоподаватели, особено привържениците на крайнодесния лагер, ще реагират на това. Във всеки случай започва нова геополитическа игра.

На снимката: Киев днес, изпълнението на “мирния план” на Кремъл.

Източник: Александър Коваленко