Руската пропаганда продължава трескаво да работи върху фейка, че детската болница “Охматдит” в Киев  беше ударена от ракета NASAMS AIM-120A

Руската пропаганда продължава трескаво да работи върху фейка, че детската болница “Охматдит” в Киев  беше ударена от ракета NASAMS AIM-120A

Руската пропаганда продължава трескаво да работи върху фейка, че детската болница “Охматдит” в Киев  беше ударена от ракета NASAMS AIM-120A. И го правят, като използват ретуширан стоп-кадър от видеозаписа, на който е фиксиран  целенасочения удар с руска ракета Х-101/555.

Сигурен съм, че днес в Съвета за сигурност на ООН руските представители ще размахват документи с отпечатаното стоп-кадърче и ще разказват на всички в залата абсолютната дивотия, че на него се вижда иманно ракетата AIM-120A.

Само, че кого ще убеди това?

Съществува оригинално видео с достатъчно добро качество, за да се увеличат контурите на ракетата и да се видят всички нейни детайли, като тройните опашни перки, овалния обтекател на носа (който руснаците са изострили и дори леко олекотили в стоп-кадъра си) и стабилизиращото крило.

Но особено се откроява малоразмерният двуконтурен турбореактивен двигател с малък ресурс Р95-300 в опашната част на ракетата, който е отличителна черта на ракетите Х-101/555.

Освен това, видеото позволява ясно да се определят размерите на ракетата, нейната дължина. Но има още един много важен момент, който разбива руските лъжи на пух и прах.

Малко хора му обръщат внимание, но AIM-120A има бойна глава с маса 50 фунта. Това е малко над 20 килограма. Мощността на взрива и чудовищните разрушения, които вече видя целият свят, не биха могли да бъдат предизвикани от взривяването на 20-килограмова бойна глава, но те съответстват на мощността на половинтонен заряд, с който са оборудвани ракетите от серията Х-101/555.

След като са извършили чудовищно престъпление, руските пропагандисти ще лъжат отчаяно и подло, осъзнавайки, че лъжите им са безполезни. Но както и в случая с MH-17, както и при много други техни престъпления, те ще генерират лъжи нон-стоп 24/7. Това е путинска Русия – терористична държава. По друг начин тя не умее и не знае. Това е нейната нещастна същност.

Източник: Александър Коваленко