Тази сутрин из руските сайтове се разпространява съобщение, че в района на Курск уж украински „квадрокоптер“ е атакувал жилищна сграда, в резултат на което са загинали 5 души, а 2 са били ранени.

Тази сутрин из руските сайтове се разпространява съобщение, че в района на Курск уж украински „квадрокоптер“ е атакувал жилищна сграда, в резултат на което са загинали 5 души, а 2 са били ранени.

Най-интересното в тази новина е, че тя пулсира в емисиите новини от около 2 часа, но все още не са се появили нито снимки на загинали, нито снимки на ранени, нито снимки на пострадалата сграда. Обикновено снимки и видеоклипове от подобни събития се публикуват буквално едновременно със самите новини, но тук има забавяне не само в официалните руски медии, но и в каналите в Telegram, които често изпреварват с публикации същите тези медии.

Също така не мога да разбера, ако, да речем, беше квадрокоптер, тогава как е могъл да атакува къща, така че в резултат на попадението да загинат 5 души и 2 да бъдат ранени?

Отделно бих искал да отбележа, че Городище се намира точно на границата с Украйна и когато руските окупационни войски обстрелват Сумска област, снаряди и дронове летят и през това село. Възможно е някой от тях да е попаднал в къщата, а предвид жертвите ми се струва, че е артилерийски снаряд или мина. Липсата на снимки и видеозаписи от мястото на инцидента до момента може да се дължи на факта, че по щетите по къщата ще може да се направи извод, от какво всъщност идва и откъде.

Затова руските пропагандисти сухо и непохватно просто обвиняват Украйна за всичко. Макар че…

Въпреки, че не трябва да се изключва, че обстрелът на Городище може да е умишлена акция на руските войски, с цел да се обвини Украйна в убийството на цивилни, на фона на престъплението, което окупаторите извършиха вчера в Днепър. И за да отклонят общественото внимание от многоетажната жилищна сграда в Днепър, те решиха да разчупят плевня в Городище.

За осем години в Донбас те се занимаваха точно с това, което напоследък започнаха да признават дори руски пропагандисти и дори Евгений Пригожин потвърдаваше това в навечерието на ликвидирането си.

Убийство в името на убийството, терор в името на терора. И няма значение на чия територия и чии граждани.

Източник: Александър Коваленко