Ударите по Миргород…

Ударите по Миргород…

Докато всички новинарски емисии са пълни със съобщения за атаки срещу руски петролни рафинерии, което е добра новина, практически няма съобщения за поредния удар по Миргород, където бяха изгубени комплекси ЗРК С-300ПС.

Да, така е. Какво трябва да се прави, когато балистичните 9M723 редовно летят към Миргород? Разбира се, да се инсталира С-300ПС, който не прихваща тези ракети, който не вижда малки обекти, като Орлан-10 и които можем да броим на пръсти.

Отлично решение, не знам кой го взе, но заслужава да бъде награден с Ордена на Герой на Украйна, който ще виси редом с Ордена на Герой на Русия. Трябва да можеш така да изгубиш С-300ПС…

От друга страна, това е ясен пример защо историите за 

ЗРК Patriot в Харкив са самоубийствено плацебо, а не решение на проблема.

При такива успехи на нас е безсмислено да ни се прехвърлят не само ЗРК Patriot. Не питайте защо F-16 все още ги няма. Защото няма възможност да се създаде многослойна ПВО, която да покрие поне едно летище. И в същото време, в такива тежки условия на остър недостиг, някой друг решава да вземе решение, достойно за награда Дарвин, с катастрофални последици…

Докато не бъде създадена пълноценна система за противовъздушна отбрана със системи с малък и среден обсег, е безсмислено да се говори за следващ етап на защита на такива локации.

Възниква отделен въпрос… Не искат ли в  Полтавска област  да решат проблема с разузнавателните БЛА чрез лека авиация, например? Някакъв Як-52 да излита  за прихващане, или няма глупаци, така да рискуват… в тилова област?

Източник: Александър Коваленко