Бердянски район е присъединен към Южния военен окръг на русия. Какво следва? 💣

Бердянски район е присъединен към Южния военен окръг на русия. Какво следва? 💣

Z-публикациите активно съобщават, че президентът на руската федерация е подписал указ за създаването на нови военни окръзи. Мобилизацията на жителите на бердянски район в окупацията ще се ускори значително.

Окупираните части на Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска области ги присъединени към Южния военен окръг.

Има само един смисъл в това. Подобно решение, според руските власти, им дава право да извършват мобилизация на завзетите украински територии. И ако по-рано необходимостта от регистрация във военния комисариат имаше препоръчителен характер, сега тя може да стане задължителна.

В коментар за „Новините на Приазовието“ по „Радио Свобода“, депутат от Областния съвет на Запорожие Павло Тимофеев заяви, че окупационните военни комисари работят почти непрекъснато. Без регистрация е невъзможно за мъжете, които остават в окупация, да си намерят работа или да получат каквито и да било услуги.

Въпреки изявлението на окупационните власти, че мъжете в тези територии няма да бъдат засегнати от мобилизация, примерите с Донецка и Луганска област ясно показват, че това не е така. В началото на военната агресия в информационното поле руснаците активно лансираха тезата, с обещания пет години да не мобилизират мъже от окупираната територия. Очаквано, кремъл не държи на думата си.

Засега мъжете успяват да избягнат военните комисариати, като си намират неофициална работа.

Нашите жители разбират, че най-доброто, на което могат да разчитат, са такива стрелкови щурмови батальони като батальона на Судоплатов. И почти няма шанс да се върнат живи“, разказа Тимофеев.

Източник: Brd24 * Бердянськ 24