Денят на Страшния съд

Денят на Страшния съд

1. Както пишат опечалените руски пропагандисти, „Европейският съд по правата на човека взе страната на Украйна по въпроса за Крим“. Експертите ще напишат подробно за решението на съда (има позиции, записани от съда за първи път). 

 Има обаче съвпадение:

2. Днес Международния наказателен съд издаде заповеди за арест на Шойгу и Герасимов. За съжаление, не преди няколко дни. Би било много символично да е в деня на марша на Вагнер.

Тези решения няма да дадат незабавни резултати, но това е кумулативен ефект. Дори арменските политолози обсъждат какво да правят, ако тези герои решат да посетят все още съюзника в ОДКС? Сигурно ще трябва да ги арестуват.

Русия трябва да стане токсична на ниво всяка авторитетна организация във всяка част на света. Всеки военнопрестъпник и поддръжник на войнолюбците трябва да бъде съден. Така, че и трети страни да странят от тях.

По-умните в Руската федерация осъзнават, че дори в идеална ситуация, ще отнеме време за да се премахне инерцията на токсичността и ще трябва да се плаща. Колкото по-далеч, толкова по-скъпо. 

3. Днес гледах комично видео за това как Салдо разказва на Путин за хранилищата за зеленчуци и херсонските череши в Москва.

Първо, това е ясно доказателство, че Русия краде реколта от украинската земя. Фактически – самопризнание.

Второ, това е говорене на ръба на цинизма. Защото, взривявайки Каховската водноелектрическа централа и унищожавайки язовира, руснаците нанесоха колосални щети на селското стопанство не само на Крим, но и на Херсонска и Запорижка област.

Преди началото на пълномащабна инвазия, фермерите от Херсонска област притежаваха технология на ниво космически кораби. Някои веднага бяха откраднати и откарани в Чечня и други “правни резервати”. Нещо беше преправено и счупено по време на отнемане. Освен това има дългосрочни рискове поради недостиг на вода. Като цяло руснаците успяха да развалят едно просто идеално място.

Навсякъде, където руснаците бръщолевят за продоволствена сигурност и „помощ за Африка“, може да се показва, че това са крадци и вредители, които само носят проблеми.

Източник: Алексей Копытько експерт от Иформационна съпротива