ГУР: Терактът в Москва е планирана и умишлена провокация на руските специални служби по поръчка на Путин.

ГУР: Терактът в Москва е планирана и умишлена провокация на руските специални служби по поръчка на Путин.

Целта му е да оправдае все по-жестоките удари срещу Украйна и тоталната мобилизация в Русия.

Публичната екзекуция на хора в Москва трябва да се тълкува като заплаха на Путин за още по-голяма ескалация и разширяване на войната.

Изявлението на Песков за „войната“ малко преди терористичния акт беше само фалстарт на внимателно планирана специална операция на Кремъл.

Путин има голям опит в организирането на подобни терористични атаки като начин за 

укрепване на собствената си власт, като се започне с взривяването на жилищните сгради на Каширско шосе. Както тогава, така и днешната акцията за сплашване на руснаците ще бъде повод за максималното „затягане на гайките“ в самата Русия.

Очевидно Кремъл може да обвини Украйна в организиране на терористичния акт и да използва стрелбата по собствените си граждани като претекст за още по-брутални атаки срещу гражданска инфраструктура и убийства на украински цивилни. Днешната атака срещу гражданската инфраструктура на Украйна е поредната брънка в ескалацията, инициирана от Путин.

Путин многократно се е опитвал да сплаши Запада, включително с помощта на ядрени оръжия. Така че той може да използва този теракт като още един “претекст” за увеличаване на агресията.

Въпреки това, безпрепятственото движение на група бойци с автомати през центъра на Москва, както и много други безспорни доказателства, показват, че стрелбата в “Крокус Сити Хол” е организирана от руските специални служби. За подготовка на терористична атака предупредиха и международни посолства.

‼️ За целия свят е очевидно, че терактът в Москва е поредното престъпление, извършено от Путин, за да запази собствената си власт.

Източник: Головне управління розвідки МО