Издателството АСТ спря да плаща на Улицкая след думите й за войната

Издателството АСТ спря да плаща на Улицкая след думите й за войната

АСТ реши да спре плащанията по всички договори с Людмила Улицкая, след като писателката каза, че възнаграждения от продажбата на книгите си в руската федерация тя изпраща в Украйна. От издателството допълват, че плащанията са спрени „до изясняване на ситуацията и евентуални официални разяснения от автора относно получателите на хонорари от продадени книги“.

Вчера проправителствените шегаджии Вован и Лексус публикуваха разговор с Улицкая от името на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрей Йермак. Писателката каза, че изпраща възнаграждения от продажбите на своите книги в Украйна, а също така отново се изказа против войната. След това стана известно, че Улицкая е лишена от званието почетен професор в Руския химико-технологичен университет “Менделеев”.

Спряха да дават книгите на Улицкая  в московските библиотеки, пише агенцията. Един от служителите разказа на изданието, че произведенията на писателката са изпратени за отписване – те са регистрирани като захабени, така че да не могат да бъдат раздадени на хората.

Източник: Санкции в РФ