Лукашенко, къде е ядреното оръжие?

Лукашенко, къде е ядреното оръжие?

Лукашистите продължават да демонстрират своите „ядрени” оръжия.

Пропагандната беларуска телевизия вече се измори да снима сюжети от храбрата 116-та щурмова авиационна база на ВВС, където Су-25 е оборудван с ядрени… хм, ядрени бомби, с които Лукашенко не се уморява да заплашва враждебния Запад.

Но имам въпрос относно това, и то повече от един…

Въпрос първи. Защо ядрените бомби трябва да се замъгляват и покриват? Нека всички видят, какво страхотно оръжие предаде приятелят “пиня” на “бацката!” В крайна сметка, ако се хвалите с всички сили, че имате ядрени оръжия, какъв е смисълът да ги криете?

Въпрос втори. Единствената ядрена бомба, която Су-25 може да носи е РН-40. Да, имаше и РН-24 и РН-28, но те бяха изтеглени от въоръжение и изхвърлени през 80-те години. Но РН-40 “неофициално” продължава да остава в експлоатация.  И нека просто кажем, че няма нищо тайно за тази бомба; всичко се знае за нея от дълго време, от характеристиките на работата до външния вид (снимка се прилага).

И така, какво попречи на телевизията на Лукашенко да покаже на пилоните на Су-25 монтираната и добре известна на всички, абсолютно несекретната вече тридесет години РН-4

Въпрос трети… Ако на Су-25 е била поставена с РН-40, тогава защо опашката е поставена толкова странно? Нека обясня. Спецификата на монтирането на РН-40 е, че опашката й, когато е поставена върху пилоните, ще бъде разположена диагонално, но на екрана, където е обозначена със стрелки, се вижда, че опашката е вертикална. Това разположение е по-типично за OФАБ-500 например.

Четвърти въпрос. Лукашите отдавна се хвалеха, че имат ядрени оръжия, но Су-25, който уж носи ядрени бомби, никога така и не си направиха труда да го пребоядисат в „антиядрен“ цвят. Антиядреният е специален нюанс на бялото, който най-добре предпазва самолета от светлинна радиация. Беларуските генерали не знаят ли за това?

И последния въпрос. Беларуските „ядрени“ пилоти разбират ли, че са самоубийци? Просто Су-25 е дозвуков щурмови самолет, който не е в състояние да напусне засегнатата зона след пускане на ядрена бомба. Не всеки свръхзвуков изтребител е способен на това, но ето един старичък “топ“, който дори по време на СССР не се смяташе сериозно за носител на „ядрено оръжие“, а тук има толкова патос!🤔

Всъщност, от всичко казано по-горе, мисля, че всеки ще направи съответните изводи за себе си за това, какво е намислила „ядрената сила“ на Лукашенко.

Източник: Александър Коваленко