„Русия вижда, че Киев не е готов да се откаже от воденето на война до победоносен край“ – разхленчи се лицемерът Путин на съвместен брифинг с Орбан

„Русия вижда, че Киев не е готов да се откаже от воденето на война до победоносен край“ – разхленчи се лицемерът Путин на съвместен брифинг с Орбан

„Здравият прагматизъм и взаимната изгода са ключови в развитието на сътрудничеството между Русия и Унгария“

„Обсъдихме възможните начини за разрешаване на „украинския конфликт“. Унгарският премиер говори за скорошните си контакти в Киев, където призова за прекратяване на огъня, за да се създадат условия за започване на преговори с Русия.

Интересно към какво какво Орбан ще призове Путин?

„Винаги сме били и оставаме отворени за обсъждане на политическо и дипломатическо споразумение. От другата страна обаче чуваме за нежеланието проблемите да се решават по този начин. А западните спонсори използват Украйна като таран, жертва срещу Русия.

В Хага няма да има „политико-дипломатическо споразумение“.

„Не трябва да има примирие или пауза за превъоръжаване и прегрупиране на режима в Киев. Москва е за пълно и окончателно прекратяване на конфликта.

И колкото по-близо до колапса, толкова по-активен става той. Дори Орбан го викнаха от Унгария за 30 дървени сребърника.

„Режимът в Киев не допуска идеята за прекратяване на огъня, тъй като в този случай претекстът за удължаване на режима на военно положение изчезва“.

Без коментар

„Москва настоява за пълното изтегляне на въоръжените сили на Украйна от ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорижка области. Има и други мирни условия, те са предмет на разглеждане в хода на евентуална съвместна работа”.

„Отношенията между Русия и Европейския съюз са в най-ниската си точка“.

Източник: Pravda Gerashchenko