Шокиращи събития от вечерта в събота до неделята: Иран извърши удар с БПЛА върху Израел.

Шокиращи събития от вечерта в събота до неделята: Иран извърши удар с БПЛА върху Израел.

Иран изстреля над 300 безпилотника и ракети в посока на Израел, като израелските военни съобщиха, че 99% от тях са унищожени.

По време на брифинга официалният представител на Армията за отбрана на Израел, Даниел Хагари, посочи, че освен атаките с БПЛА от страна на Палестина, някои от нощните изстрели бяха осъществени от териториите на Ирак и Йемен.

Съществуват две теории за случилото се. Предполага се, че обстрелът е отговор на израелския удар на 1 април в квартал Меззе на запад от Дамаск (Сирия), където се намираха посолството и консулството на Иран, в резултат на който загинаха офицери от Корпуса на стражите на ислямската революция. Втората теория е, че както Палестина, така и Иран са малките съюзници на Русия. При условие, че събитията на войната между Израел и Палестина и събитията от миналата нощ получиха широка публичност именно в руските медии, се извежда заключението, че по този начин РФ се опитва да привлече вниманието на САЩ от помощта за Украйна в полза на своя съюзник Израел.

В Тегеран по време на атаката срещу Израел хората излязоха на улиците, празнувайки с ирански и палестински знамена. Напомняме, че конфликтът между Израел и Палестина продължава повече от 75 години, а Иран подкрепя палестинските групировки.