В блатата за пореден път искат пренаписване на конституцията

В блатата за пореден път искат пренаписване на конституцията

И колкото да е странно, това идва от човека, от когото това най-малко се очакваше, а именно главния Бонд на Русия – Наришкин. Той допусна възможността конституцията да бъде пренаписана още веднъж поради „нови предизвикателства“.

Руската конституция трябва да бъде преработена и, ако е необходимо, изменена, за да отговаря на съвременните реалности, каза Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване (СВР), в статия за списание “Разведчик”.

„Конституцията е „жив“ документ, тя може и трябва да се променя в съответствие с текущите нужди на руското общество и появата на нови предизвикателства“, отбеляза главният разузнавач на Русия. В същото време той лукаво премълчава факта, че конституцията на страната винаги е била съобразена с интересите на управляващия клан, ръководен от Путин.

Наришкин добави, че от време на време в Русия “се чуват гласове” за необходимостта от търсене на национална идея и изрази увереност, че такава идея се крие в “стриктното спазване” на конституцията. „За доброто на страната и нейните граждани няма нужда да се „преоткрива колелото“ – трябва само последователно да постига изпълнението на разпоредбите и нормите на конституцията, за да се използва пълноценно ресурса за развитие, заложен в нея“, ръководителят на СВР подчерта.

В същото време Наришкин, като човек, имащ отношение към блока на руските специални служби, не може да не знае и не усеща какво наистина се случва „в блатата“. Става дума за формиране на частни армии от представители на олигархични кръгове. Според вътрешна информация в Русия се формират до двадесет добре въоръжени структури, в редиците на които са поканени лица, които имат опит в воденето на бойни действия в „горещи“ точки на планетата, включително в Украйна. Това са, като правило, бивши войници, офицери, сержанти и редници от специалните части. Тези структури ще имат стрелково оръжие, лека бронирана техника, понякога се опитват да привлекат танкове, но нямат достатъчно, защото те горят красиво в полетата на Украйна.

Също така се планира използването на частни армии не в Украйна, а в самата Русия, тъй като аналитични центрове в страната прогнозират изостряне на противоречията, свързани с войната, влошаване на икономическата ситуация и преразпределение на имущество и блага, което не се е случвало дори през 90-те години. 

Източник: Інформаційний Спротив