Във Великобритания разкриха група хора, шпионирали за русия: всички подробности

Във Великобритания разкриха група хора, шпионирали за русия: всички подробности

Във Великобритания разкриха група руски шпиони, които събираха информация за Кремъл. Вече има повдигнати подозрения на шестима души

Тихомир Иванов Иванчев, 38-годишен български гражданин от Актън, западен Лондон, беше арестуван в началото на този месец и ще се яви в съда в сряда

Той е обвинен в “заговор за събиране на информация, която може да бъде пряко или косвено полезна за врага”.

Други петима български граждани – 46-годишния Орлин Русев, 43-годишния Бисер Джамбазов, 32-годишните Катрин Иванова и Иван Стоянов и 29-годишната Ваня Габерова, бяха арестувани през февруари 2023 г. Делото срещу тях, което се очаква да продължи четири месеца, трябва да започне през октомври.

„Шестият заподозрян е идентифициран и арестуван в резултат на разследвания след петте предишни ареста като част от това разследване и, съвместно с Кралската прокуратура, сега е обвинен“, заяви ръководителят на отдела за борба с тероризма на Met Доминик Мърфи.

Припомняме, че Агенцията за вътрешна сигурност на Полша вече задържа 16 души в страната, свързани с разузнаването на страната-агресор русия. Спецслужбите не само разкриха шпионите, но и разкриха схемата, по която действат.

Източник: Obozrevatel. ua