Всички, които са били в Одеса

Всички, които са били в Одеса

най-вероятно са ходили до паметника на Дюк, слизали са по стълбите на Потьомкин, са се разхождали по морската гара, където всъщност се намираше хотел „Одеса“.

Сега този хотел не съществува в предишния си вид, както и морската гара като цяло. След година и половина от голямата война и при него също дойде руският мир.

Самият хотел НЕ функционира от около 10 години, няма ток и вода. Точно сега беше в процес на преход в частна собственост след продажбата. Защо руснаците трябваше да си харчат “Ониксите” за празна сграда?

Всичко е просто – за картинка, предназначена предимно за вътрешния потребител. Според самите руски пропагандисти, високоточният (а не както в руската федерация) удар на Въоръжените сили на Украйна по щаба на Черноморския флот на руската федерацияармия в Севастопол е имал просто опустошителен ефект: и не само върху самата сграда, (според ГРУ 9 загинали и 16 ранени, включително генерали), но и върху руските „патриоти“, които се натъжиха пред сините си екрани.

Беше необходим отговор, който може да бъде „продаден“ на избирателите. И руснаците избраха известен хотел на брега на морето в Одеса, като го нарече база на НАТО и на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна 🤡

Най-интересното в тази история е, че Украйна ще продължи да нанася удари във временно окупирания Крим. русия, изглежда, не може да затвори “дупката” в Крим, защото са загубили много средства за РЕБ и ПВО, и още не смеят да отворят други зони в руската федерация.

Освен Севастопол гръмват още Курск, Белгород, Самара… наскоро успяха да изгасят светлините дори в Санкт Петербург. Спомнете си, какво се случи преди една година – прогресът е очевиден. И потенциалът ни само ще расте.

А хотела, между другото, мнозина не го харесваха. Много одесити като цяло го смятаха за паметник на лошия вкус. Затова не просто ще го възстановим, а и ще го направим по-красив. Одеса ще бъде толкова красива, колкото руснаците не са мечтали дори и в най-смелите си мечти.

Източник: Цитадель. Схід

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *