20 дни в Мариупол е документален филм, който целият свят трябва да види

20 дни в Мариупол е документален филм, който целият свят трябва да види

В отчаяната борба на украинския народ срещу руската агресия е жизнено необходимо да се каже на света истината. Точно такъв е филмът “20 дни в Мариупол” – неописуемо болезнен и истински. 😞

☝️Филмът вече е гледан в повече от 15 града по света, по-специално в САЩ, Холандия, Полша, Италия, Австрия, Дания, България и др. Лентата на Мстислав Чернов се превръща в глас на истината и противоотрова срещу вражеската пропаганда.

❗️По-специално, по време на прожекцията на филма в Хага, Холандия, в залата присъстваха 20 чуждестранни посланици, служители на Министерството на отбраната, Министерството на външните работи и Министерството на правосъдието.❗️

Освен това, с подкрепата на Министерството на външните работи на Украйна и италианското правителство, този документален филм беше показан в Рим в Камарата на депутатите. Преди това, именно в Италия руснаците се опитаха да инициират изложба, показваща “разцвета” на разрушения от тяхната армията Мариупол.

В България филмът “20 дни в Мариупол” беше показан в рамките на  4-то издание на “Международния фестивал за документално кино – ОКО”, който се проведе в София тази есен, основател на който е бесарабската българка от Украйна Татяна Станева.

НСие ще докажем, че демокрацията може да отвърне на удара и да спре русия. 

Заедно до Победата! 🇺🇦

Източник: Місто Марії