„Божият съд чака агресорите“: Митрополит Епифаний за руските терористични атаки

„Божият съд чака агресорите“: Митрополит Епифаний за руските терористични атаки

Предстоятелят на ПЦУ митрополит Епифаний осъди руските атаки срещу мирното население на Украйна.

Предстоятелят на Православната църква на Украйна митрополит Епифаний остро осъди продължаващите руски терористични атаки срещу украински градове и села. В обръщението си той подчерта, че няма оправдание за тези, които планират и извършват убийства на цивилни, особено на деца, болни и немощни.

Лидерът на църквата сравни агресорите със „змии“ и „рожби ехиднини“, цитирайки Евангелието на Матей. Той подчерта, че отговорност за кръвопролитието носят не само преките извършители, но и тези, които имат възможност да защитят невинните, но не го правят.

Митрополит Епифаний призова световната общност към активни действия срещу злото, като предупреди, че опитите да се „изчака” агресията или да се постигне споразумение с нея, правят бездействени съучастници в престъпления. Той подчерта, че никой не може да остане безпричастен към тази глобална конфронтация.

Завършвайки словото си, предстоятелят на ПЦУ благослови всички, които се борят със злото и застават на страната на доброто, приближавайки победата му.

Източник: Информационный навигатор