Изгорени живи Семейство, което загина в ужасна агония в резултат на атаката на руски терористи в Харков…

Изгорени живи Семейство, което загина в ужасна агония в резултат на атаката на руски терористи в Харков…

💔 „В резултат на вчерашната циничната атака на държавата-агресор срещу Харков загинаха прокурорът от Вовчанския отдел на Чугуевската районна прокуратура Олга Сергиевна Путятина, нейният съпруг и тримата им синове.

Най-големият Алексий беше на 7 години, средният Михайло беше почти на 4. Най-малкият беше Павло, той беше само на 10 месеца.

Семейството стана заложник на пожара в собствената им къща.

Олга Сергиевна беше на 35 години. Работи в прокуратурата на Харковска област от юни 2012 г. По това време тя беше в отпуск по майчинство.

Целият екип на прокуратурата изказва искрени съболезнования на роднините и близките.

Споделяме болката и свеждаме глави в дълбока скръб.

Една терористична държава ще понесе отговорност за всеки човешки живот, който е отнела.” – съобщиха на страницата на Харковската областна прокуратура

„По време на въздушната тревога родители и деца се скриха в мазето. Но този път пламъците избухнаха в двора. Когато семейството хукна да се крие, близо до къщата вече горяха две коли и гориво.

Всички се озоваха в огнен капан. Предварително е установено, че по-голямото и по-малкото момче са били в близост до майка си. А средният Михайло винаги тичаше след баща си. Сигурно първо е припаднал мъжът, а малкият се е свил в ъгъла, сам в кухнята. Намерихме го там.

Майката с другите двама сина се е опитала да се спаси в банята, държейки децата на ръце.

Всички те са много силно обгорени и за окончателните заключения ще е необходима ДНК експертиза“, каза Сергей Болвинов, началник на следствения отдел на полицията в Харковска област.

Болка.

Източник: Їх УБИЛА росія