Какво се случи с Су-27 над Севастопол?

Какво се случи с Су-27 над Севастопол?

Тъжни новини от Крим. В небето над Севастопол беше свален изтребител Су-27. Според нашата информация е имало срив в работата на системата свой-чужд. Самолетът е бил свален от нашата ПВО. По предварителна информация, от С-400.

Според нашата информация е било наредено в публичното пространство да бъдат разпространени няколко версии, за да се размие фактът от загубата на самолета в резултат на обстрелването от своите. В това число ще има версия и че украинците са го свалили, и за техническа неизправност (такива версии вече се появиха). Но само час след инцидента бяха задържани няколко офицери от ВКС.

Подчертаваме, че това не е първият подобен случай. По-рано няколко самолета бяха изгубени заради работата на нашата ПВО. По време на война има загуби, но веднъж е случайност, а когато инцидентите продължават, това вече е система. Уви. Ще накажат ли виновните? Или всичко ще им се размине, както в случая с терористичния акт в Крокус? Нито Колоколцев, нито Бортников не подадоха оставки. И дори не са отстранени от работа.

Освен горящия самолет, видеоклипове на местни жители показаха падащи горящи отломки и следа от дим в небето, което може да означава, че ПВО има пръст в това.

Източник: Кремлевская табакерка