Окупаторите се опитват да пробият отбраната на въоръжените сили на Украйна в Авдиевското направление: Сирски разказа за ситуацията

Окупаторите се опитват да пробият отбраната на въоръжените сили на Украйна в Авдиевското направление: Сирски разказа за ситуацията

Окупационните войски на Русия продължават да насочват усилията си към настъпателни действия в Авдиевското направление. Няколко денонощия подред те се опитват да пробият украинската отбрана в зоните на действие на три бригади от Въоръжените сили на Украйна.

За тази цел руското командване ежедневно хвърля в битка щурмови части на техника и пехота. Настъпателните действия на противника се поддържат от интензивен артилерийски огън, активно използване на FPV-дронове и БПЛА с хвърляне на бомби. 

Сирски заяви, че в такива условия най-ефективният начин за водене на защита на въоръжените сили на Украйна е унищожаването на бронетехниката и щурмовите групи на пехотата на противника с артилерийски огън, с действията на бронираните групи и комплексното използване на ударни безпилотни системи от различни видове. Също така е важно да защитите частите си от вражески дронове с помощта на РЕБ в комбинация с унищожаването на пунктовете за управление на руски БПЛА чрез удари от ракетни системи и артилерийски огън.

„Работата ми беше посветена на организацията и осигуряването на тези въпроси. Заедно с командирите обмислихме оптималните варианти за действия на нашите войски, маневри с резервите, осигуряване на боеприпаси и други материални средства“, – разказа главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна за работата на Авдиевското направление.

Източник: Obozrevatel.ua