Руските окупатори пишат, че ударът по детската болница Охмадит е свързан с факта, че там се е провела някаква среща…

Руските окупатори пишат, че ударът по детската болница Охмадит е свързан с факта, че там се е провела някаква среща…

Тоест, те открито признават, че ударът по детската болница е бил целенасочен, и го оправдават с някаква “среща”! Сериозно?

Нека ви припомня, че преди две седмици беше нанесен удар срещу Харков  с планиращи бомби и тогава руските социални мрежи също открито заяви, че целта е била болница… Болница – защитена от Женевската конвенция, която гласи, че “Болниците и медицинският персонал в зоните на военни действия трябва да бъдат защитени от нападения”!

Руснаците не се притесняват да кажат открито, че умишлено се целят в граждански обекти, защитени от Женевската конвенция!

Но, нима това се случва за първи път през третата година от войната?

Спомнете си за родилния дом в Мариупол. Спомнете си Драматичния театър в Мариупол с огромен надпис “ДЕЦА!”. Спомнете си десетките, стотиците, хилядите, десетките хиляди други граждански обекти, които бяха изтрити от лицето на земята от окупаторите…

Те призовават за свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН. Да, ей така, да се отбележат, би било добре, но всъщност – безрезултатна акция на аморфния и безгръбначен организъм на ООН. Особено при противопоставяне на маниаци.

А кой може да говори за мир с тази клика от безумни маниаци, които лъжат на всяка крачка и убиват украинци с бясна скорост?

Видеозапис с целенасочен удар с ракета Х-101/555 по детската болница “Охматдит” в Киев.

Руските пропагандисти, след като видяха резултатите от престъплението си, включиха класиката – тази ракета е била свалена от украинските системи за противовъздушна отбрана, затова е паднала върху болницата. Това видео потвърждава, че не е имало сваляне.

Ракетата, без да се повреди, се устремява към сградата на детската болница. Целенасочен удар по детската болница…

Източник: Александър Коваленко