Руските окупатори се опитват да намерят алтернатива на А-50

Руските окупатори се опитват да намерят алтернатива на А-50

В южната част на Украйна значително се увеличи активността на разузнавателните безпилотни самолети на руската армия. Чрез тези БПЛА руската армия се опитва да събере информация по линията на сблъсък и дълбоко в региона.

Това съобщи ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Силите за отбрана на Южна Украйна полковник Наталия Гуменюк, предава УНИАН.

Според нея, активността на БПЛА се дължи на факта, че по-рано силите на отбраната свалиха руския самолет за далечно радиолокационно откриване А-50.

„Сега те се опитват да заменят колкото е възможно повече онзи А-50, който бе унищожен внезапно за руснаците. Сега активността на вражеските разузнавателни дронове е много висока в нашата зона на отговорност“, каза тя по време на телемараона.

Гуменюк съобщи, че през последното денонощие по бойната линия и в по-дълбоките райони са открити повече от сто дрона от този тип.

Те се опитват да съберат информация, която А-50 вече няма да предаде. И именно затова виждаме неспецифична дейност на тактическата авиация, която е по-концентрирана в отдалечените акватории на Черно море, като също така съсредоточава усилията си и върху събирането на съответни оперативни данни“, подчерта ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Силите за отбрана на Южна Украйна.

📷 Ukraine Media Center Odesa

Това съобщиха от групата “Информационна съпротива“.