След провала на гласуването на Големия пакет, Сенатът на САЩ ще разгледа законопроекта за подпомагане на Украйна без имиграционна реформа

След провала на гласуването на Големия пакет, Сенатът на САЩ ще разгледа законопроекта за подпомагане на Украйна без имиграционна реформа

Сенатът на САЩ не събра необходимите 60 гласа за процедурно гласуване на законопроекта за засилване на имиграционната политика, който също трябваше да осигури допълнителни средства за Украйна, Израел и Тайван.

▪️Джо Байдън остро критикува републиканците за блокирането  на двупартийно споразумение за границата и пакета за чуждестранна помощ.

Американският президент директно обвини Тръмп в оказване на натиск върху републиканските сенатори, като каза, че той се обажда и „заплашва“ законодателите с „възмездие“, ако подкрепят пакета.

Републиканците не подкрепиха споразумението, „защото Доналд Тръмп им се обажда по телефона и ги заплашва“, каза Байдън.

▪️Украинският посланик в САЩ Оксана Маркарова нарече настоящата ситуация очаквана поради липсата на гласове за споразумението за миграционната реформа.

„Ето защо, още преди гласуването за Големия пакет Комитетът по бюджетните кредити публикува текста на „заместващия“ документ, който предвижда изключително международна помощ за Украйна (60,06 милиарда долара) за Израел и Тайван“, обясни дипломатът.

Сенатът на САЩ ще го разгледа днес в 19 часа киевско време.

▪️Надяваме се, че републиканските сенатори нямат аргументи против подкрепата на страни, които в момента се бият на първа линия в борбата срещу тероризма?

Източник: Pravda Gerashchenko