​В Русия миналата година броят на мъжете с увреждания е нараснал с рекордни темпове

​В Русия миналата година броят на мъжете с увреждания е нараснал с рекордни темпове

Очевидно това са ветерани от войната, които са били ранени по време на боевете в Украйна, според редовния доклад на британското министерство на отбраната.

Независим новинарски сайт, базирайки се на анализ на Пенсионно-осигурителния фонд на Русия, стигна до извода, че общо през 2022 г. са регистрирани 1,67 милиона мъже с увреждания на възраст от 31 до 59 години.

През 2023 г. този брой се е увеличил с 30%,

или около 507 000 души.

„Нарастването на броя на мъжете с увреждания най-вероятно се дължи на увеличаването на броя на военноинвалидите. Почти със сигурност по тази причина“, се казва в дневния доклад на лондонското министерство на отбраната за войната в Украйна.

В същото време в него се отбелязва, че загубите на руската армия в Украйна се оценяват на над 355 000 души, по-голямата част от които са ранени военни. Според Лондон руските загуби са достигнали най-високото си ниво от началото на войната през февруари 2024 г., когато средно 983 руски войници са били убити или ранени.

„Рекордно увеличение на броя на мъжете с увреждания на възраст от 31 до 59 години и ранените военнослужещи ще има значително въздействие върху руските здравни и социални служби“, заключава Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Източник: Міжнародний Кур’єр