В Токмак се увеличи натискът върху местните хора

В Токмак се увеличи натискът върху местните хора

Руската армия периодично провежда ротации в Токмак и там пристигат нови военни.

💬В Токмак се смени началникът на окупационната полиция, той увеличи рейдовете, зачестиха проверките на документи, зачестиха и проверките на сградите. Продължават да пристигат и да се заселват нови „освободители“, да извършват така наречената „национализация“ на жилищата, да заемат празни апартаменти и да се настаняват при хората. Понякога имат ротация, когато си тръгват, и то обикновено през нощта, тогава в къщите след тях остава само боклук. Изнасят не само домакински уреди, одеяла, пътеки, столове“, сподели ръководителят на MBA Александър Чуб за изданието “Новини на Приазовието”.

Окупаторите извеждат семействата си от Токмак, но не позволяват на местните жители, които са отишли да им сътрудничат, да напуснат, казва началникът на администрацията.

Според Александър Чуб броят на хората, напускащи окупацията, се е увеличил. Повече хора напускат северните територии на община Токмак, където се водят военни сблъсъци, отколкото южните села. Някой отива в Токмак, а някой отива на територията, контролирана от Украйна. Една от причините за напускането е ужасният натиск върху хората от страна на руските нашественици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *