Блекаут в Белгород: до 90% от Белгородска област, включително целия Белгород, Стари Оскол и Волоконовка са  без електричество

Блекаут в Белгород: до 90% от Белгородска област, включително целия Белгород, Стари Оскол и Волоконовка са  без електричество

Според руските медит токът в региона е спрял след координирана атака от украински дронове и взривени няколко подстанции с помощта на импровизирани взривни устройства.

Една от тези атакувани подстанции се намира в село Незнамово в Староосколския градски окръг на Белгородска област.

Няма ток и в четири района на Воронежска област – Лискински, Острогожски, Кантемировски и Каменски, където живеят около 20 хиляди души.

Проблемите с електричеството се разпространиха и в Курска област на Руската федерация. Изпълняващ длъжност ръководител на  региона Алексей Смирнов каза, че може да има недостиг на електроенергия в региона „поради технологични нарушения на електропроводи в съседни региони“, без да уточнява кои региони.

Заедно с електричеството, водата също изчезна в редица населени места: водоснабдителната компания съобщи за частично прекъсване на водата в различни райони на Белгородска област, включително Белгород, Стари Оскол, Губкин и други големи градове.

Властите, както обикновено, обещават да поправят всичко, но междувременно жителите получават SMS съобщения, че електрозахранването ще бъде възстановено едва към седем вечерта.

А вижте какво се случва още – щом на белгородците изгасиха осветлението, те веднага поискаха оставката на Путин.

Тоест всичко, което се случваше преди това – кражбите, политическите затворници, подготовката и воденето на агресивна война – ги устройваше идеално.

Източник: Pravda Gerashchenko