Буданов: „Русия провали най-скъпата ИПСО в своята история“

Буданов: „Русия провали най-скъпата ИПСО в своята история“

❌ Ръководителят на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов заяви, че Руската федерация е планирала, но не е успяла да осъществи срещу Украйна най-скъпата информационно-психологическа операция в своята история.

📌 Това съобщи Кирило Буданов в кулоарите на форума „Украйна.2024 година“, който се проведе на 25 февруари в Киев.

„Те не намериха нищо по-добро от това да нарекат тази операция „Майдан-3“ – така се наричаше официално в техните документи. Това е най-скъпата операция за тях и тя вече на практика се провали.

👉 Като част от тази операция те планираха следното:

да се създаде ситуация, в която да се постави под въпрос легитимността на вземането на решения в Украйна в периода след 20 май тази година. Те разчитаха на известно объркване в украинското общество във връзка с това, което щеше да се проектира върху нашата армия. И след като като всеят двойствени мисли в нашата армия, през първата половина на юни те планираха да нанесат военно поражение на изток, като се възползват от предварително разклатеното положение в армията. Но те няма да могат да нанесат военно поражение, а тази тяхна спецоперация вече се провали“, отбеляза Кирил Буданов.

✔️ Отговаряйки на въпроси на журналисти относно причините за смъртта на руския опозиционен лидер Алексий Навални, Кирило Буданов отбеляза, че Навални наистина е починал в резултат на откъсване на тромб.

„За съжаление е вярно, той почина от откъсване на тромб. Но трябва да се помни, че руският режим умишлено го доведе до такова здравословно състояние, използвайки различни средства.

Източник: Головне управління розвідки України