Новата “пионерска организация” на Путин ще започне да изпраща деца в Северна Корея

Новата “пионерска организация” на Путин ще започне да изпраща деца в Северна Корея

Новата “пионерска” организация “Движението на първите”, създадена по нареждане на Путин, ще започне да изпраща руски ученици в детския лагер “Сондовон” в Северна Корея, заяви Григорий Гуров, председател на управителния съвет на организацията. По думите му, първата група руски деца ще замине за “Сондовон” в края на юли и ще остане в Северна Корея от 24 юли до 2 август.

Преди това за намерението си да изпрати руски ученици в детския лагер в “Сондовон” за лятната ваканция съобщи базираната във Владивосток туристическа агенция “Восток Интур”. Директорът на компанията Инна Мухина заяви, че в пътуването ще участват повече от десет деца, придружени от двама възрастни.

Лагерът “Сондовон” се намира близо до пристанищния град Вонсан на източното крайбрежие на КНДР. Той разполага с увеселителен парк, водни атракции, плаж, стая с видеоигри и маси за въздушен хокей. Един от руснаците, посетил “Сондовон” като тийнейджър през 2015-2016 г., разказва, че пребиваването в лагера е било съпроводено със строги ограничения на движението и ежедневни пропагандни дейности. В рамките на последните децата са били принуждавани да пеят песни в чест на корейските лидери и да почистват паметниците им. Бил им е показан и анимационен филм, чиито герои са бомбардирали Белия дом в САЩ.

Източник: Санкции в РФ