Почина 35-годишният наследник на шефа на Роснефт Игор Сечин

Почина 35-годишният наследник на шефа на Роснефт Игор Сечин

Смъртта на Иван Сечин, който почина на 5 февруари, не беше публично съобщена. Тази седмица бившият вицепрезидент на ЮКОС Леонид Невзлин обърна внимание на факта, че в регистъра на наследствените дела се появи запис за смъртта на единствения син на ръководителя на Роснефт Игор Сечин.

„Човекът, който скалъпи цялото преувеличено и кърваво дело срещу нас. И все пак. Може да е трудно за вярване, но искрено съчувствам на бащата, който загуби детето си. Както съчувствам на майката на Алексей Навални. Както съчувствах през последните години на майката на Борис Немцов, която ни напусна този месец. Моите съболезнования на семейство Сечин, което е принудено да крие скръбта си“, написа Невзлин.

Според телеграм канала «ВЧК-ОГПУ» Иван Сечин е починал от откъсване на тромб във вилното селище в Красногорск, докато е чакал лекари, които не са могли да намерят правилния адрес в условията на снеговалеж.

Сечин-младши е работил на ръководна позиция в Роснефт от 2014 г. През януари 2015 г. е награден с орден „За заслуги към отечеството“ II степен.

Източник: ASTRA