Русия е много ядосана

Русия е много ядосана

Русия заплашва да започне дълги съдебни спорове в международни съдилища, ако страните от Г-7 и ЕС решат да използват замразените активи на руската централна банка за възстановяването на Украйна, заяви съпругът на известната фигуристка Дмитрий Песков.

Така той коментира намеренията на страните от Г-7 и ЕС да използват руските активи като обезпечение за емитиране на облигации за възстановяването на Украйна.

На свой ред, вестник Politico се присъедини към тези заплахи, като написа, че: Страните от ЕС се страхуват от руското отмъщение и кибератаки поради възможна конфискация на активите. Няколко европейски служители предупредиха, че арестът може да предизвика ответна реакция срещу европейските активи в русия. И това е в допълнение към репутацията на еврозоната, която може да пострада и да стане по-малко привлекателна за инвеститорите.

Европа се опасява, че москва може да отмъсти с оплаквания срещу международния депозитар Euroclear, който държи повечето от руските резерви в Европа.русия също така може да увеличи кибератаките срещу западни финансови институции.

Така можем да заключим, че посоката е правилна и е необходимо да се продължи напред към изпълнението на тази задача!

Замразени активи да се използват за Украйна!

Източник: Міжнародний Кур’єр