Украинците създадоха уоки-токи, което руснаците не заглушават — технология за победа от Brave1.

Украинците създадоха уоки-токи, което руснаците не заглушават — технология за победа от Brave1.

Противникът постоянно използва радиоелектронна борба (РЕБ) за противодействие на Силите за отбрана. Украинските разработчици създадоха радиостанцията Himera, за да могат нашите военни винаги да имат връзка и ефективно да координират работата на звената.

Това е уникална технология, която работи под вражеския РЕБ. Руснаците не могат да заглушат сигналите на радиостанцията и да го дешифрират. Разработката поддържа заряда до 4 дни.

Също така, уоки-токито може да бъде интегрирано в системата за ситуационна осведоменост или да се използва като GPS-маяк за търсене и евакуация на войници. Управлението на системата от радиостанции може да се осъществява просто чрез приложението на телефона.

Сигурен съм, че скоро ще има още повече такива радиостанции на фронта. Himera стана най-добрият стартъп в отбранителните технологии на IT Арена 2023 и получи $10 000 за мащабиране и разработване на продукти.

По-нататък – още повече технологии и иновации, които ще спасят живота на нашите военни. Присъединете се към платформата Brave1 и изпратете вашите проекти за отбрана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *