В “Лукойл” почина четвъртият топ мениджър за две години

В “Лукойл” почина четвъртият топ мениджър за две години

Смъртта на топ мениджърите продължава да преследва петролната компания “Лукойл”. На 13 март компанията обяви за внезапната смърт на вицепрезидента на “Лукойл” Виталий Робертус. Той умира на 53 години. Компанията не разкрива причината за смъртта на вицепрезидента.

Робъртъс стана четвъртият топ мениджър на “Лукойл”, починал през последните две години. През октомври 2023 г. на 66-годишна възраст почина от сърдечна недостатъчност ръководителят на борда на директорите на компанията Владимир Некрасов. Той оглави борда на директорите след неочакваната смърт на предишния шеф на борда Равил Маганов. На 1 септември 2022 г. Маганов падна от последния етаж на главния корпус на Централната клинична болница (ЦКБ) и загина.

През май 2022 г. в Митищи почина бившият вицепрезидент и ръководител на главния отдел за доставки и продажби на “Лукойл” Александър Суботин. Според Mash, смъртта е настъпила по време на неуспешен сеанс с шамани, по време на който с помощта на отрова на жаба са се опитвали да го излекуват от проблеми с алкохола.

Източник: Санкции в РФ