Представяне на книгата “Украйна: Война и престъпления”

Представяне на книгата “Украйна: Война и престъпления”

Една и з к л ю ч и т е л н о важна книга, която всеки мислещ човек трябва да има в своята библиотека.

Включва 366 фотографии (подбрани измежду над 5000!) на 93-ма фотожурналисти от 29 държави, посветени на войната в Украйна – лични истории на оцелели, както и свидетелства за извършените жестокости.

Тази книга е опустошително свидетелство за разрушенията, цивилните жертви и престъпленията, извършени на украинска земя. Нерядко фотографите, чиито творби са включени в нея, са сред първите хора, влезли в освободените селища.

Тя съдържа 540 страници, на които, освен зашеметяващите фотографии, са поместени и 38 кратки журналистически есета. Размер 200×320 мм, твърда корица, двуезична (на български и английски език).

Първото издание на книгата (на английски и украински език, с издател FotoEvidence) което изпревари нашето с около шест месеца, вече бе отличено с няколко престижни награди: най-добра книга на Международните награди за фотография 2023 и сребърен медал от наградата “Антем” в категория “Човешки и граждански права”.

В с и ч к и приходи от продажбата на книгата ще бъдат преведени по сметка на фондация “Манол Пейков и приятели” и използвани (максимално прозрачно, както винаги) за д а р и т е л с к и каузи, свързани с Украйна.

Организатори: ИК Жанет 45Geri Georgieva и Зоре Христозова

18:30 14.03.2004 г. СГХГ Sofia City Art Gallery