Защитникът на остров Змийни Владимир Абажер направи нова изненада за своите сънародници. 

Защитникът на остров Змийни Владимир Абажер направи нова изненада за своите сънародници. 

Онзи ден защитникът на остров Змийни, морски пехотинец от 88-ми батальон Владимир Абажер посети родното си село Калчева. Там той се срещна с близките си, а също така присъства на тренировката на местния футболен отбор. Това съобщава онлайн изданието “Махала”.

По време на срещата с младите играчи на ФК военният им подари футболни топки, тъй като през ученическите си години е прекарвал много време на футболния терен. Този ден имахме редовна отборна тренировка, никой не знаеше, че ще ни посети защитник на  Змийския остров. Владимир направи изненада за всички ни! След появата му всички бяха много щастливи, че нашият сънародник вече си е у дома. След това имаше дълъг разговор в добра атмосфера между треньора и играчите на футболния отбор с Володимир. На младини той също играеше футбол в селото си, затова реши да зарадва младежите и им подарил футболни топки. След това продължихме да тренираме, но вече с наш фен на стадиона“, каза за Махала Михайло Червенков, директор на Спортен център „Спорт за всички“ на Василевския селски съвет.

Припомняме, че защитникът на Змийския  остров Владимир Абажер прекара 27 месеца във вражеския плен. Той и още 75 украинци успяха да се върнат у дома по време на размяната, която се проведе на 31 май. Сега морският пехотинец и неговите другари са на рехабилитация. Владимир Абажер дойде в Болград за първи път през последните две години на 21 юни – деня на абитуриенския бал на сина си, с което изненада семейството и приятелите си.

Снимка: Спортен център “Спорт за всички” на Василевския селски съвет. 

Източник: Махала